Blog :
Uw huis verkopen om kleiner te wonen en grootser te leven

Uw huis verkopen om kleiner te wonen en grootser te leven

Wanneer de kinderen het nest hebben verlaten en uw huis steeds meer onderhoud van u begint te vragen, is het misschien tijd om iets kleiners te kopen.

Wanneer de kinderen het nest hebben verlaten en uw huis steeds meer onderhoud van u begint te vragen, is het misschien tijd om iets kleiners te kopen. En waarom geen appartement kopen in de stad om een nieuw hoofdstuk te starten? Het is alvast een optie met tal van voordelen.

Voor vandaag en voor morgen

Het legenestsyndroom, dat is niets voor u! Wanneer de kinderen niet meer onder hetzelfde dak wonen en het ouderlijke huis te groot begint aan te voelen, is het misschien tijd om te investeren in vastgoed dat beter past bij deze nieuwe fase in uw leven. En waarom niet in de stad? Een mogelijkheid die zo goed als alleen maar voordelen biedt. Een huis en eventueel bijhorende tuin onderhouden is niet altijd eenvoudig, zowel op financieel als op fysiek vlak. Op korte, middellange en lange termijn gaat dit vaak gepaard met de bijbehorende kosten die een grote hap nemen uit uw inkomsten, die naarmate u ouder wordt, wellicht zullen afnemen.

En zelfs wanneer onze gezondheid optimaal blijft, zullen we niet altijd zin of energie hebben om allerlei klusjes uit te voeren. Een appartement kan dan de ideale oplossing zijn, nu en in de toekomst. Dit soort woning biedt een comfort dat u niet enkel binnenshuis ervaart, maar ook buiten, want u bevindt zich vlakbij winkels waar u niet eens de auto voor nodig heeft. U kunt gewoon rustig een wandeling maken wanneer u zin heeft en ondertussen boodschappen doen.

Een investering waar u alleen maar plezier aan beleeft

Een thuis die bij u en uw huidige levensfase past, maar waar u ook de komende jaren graag zult wonen. Leven in een stad biedt niet alleen gemak, maar ook tal van leuke activiteiten waar u zorgeloos van kunt genieten, want u hebt immers geen ellenlange takenlijstjes meer. Denk aan hobby’s die u kunt beleven met uw kinderen en kleinkinderen, want zij vinden het natuurlijk fantastisch dat u in een bruisende omgeving woont. Of misschien wonen ze zelf ook wel in de stad.

En omdat het leven te kort is om er niet van te genieten, zonder onnodige tijd te verspillen, zal het kopen van nieuwbouw waarschijnlijk de beste investering zijn. Een nieuwbouwwoning is vooral synoniem voor volledige gemoedsrust. Op het moment van uw aankoop en voor de komende tien jaar, dankzij de waterdichte garantie van tien jaar. Daarnaast betekent investeren in nieuwbouwwoningen dat u profiteert van materialen die niet alleen voldoen aan de nieuwe, steeds strengere en complexere normen, maar die ook anticiperen op toekomstige verplichtingen. Een zeer verstandige investering die in de komende jaren zal blijven renderen.

Hoe kies ik mijn nieuwe woonplaats?

Nieuw appartement, nieuw leven. Zoek iets dat zo goed mogelijk bij u past, als een maatpak dat speciaal voor u gemaakt werd. Kiest u voor een grootstad als Brussel, dan wordt het moeilijk een unieke parel te vinden, maar dan bent u wel zeker dat er in elke straat of wijk wel iets te beleven valt. Er is vast en zeker een buurt waar u zich meteen thuis voelt. Dan hoeft u enkel nog te ontdekken hoe u uw nieuwe dagelijkse leven zult beleven! Speel even toerist en ga op stap in de verschillende wijken en buurten. Zo ziet u zelf hoe uw leven er binnenkort uit kan zien. Of ga zoveel mogelijk op ontdekking en misschien ontdekt u wel een verborgen uithoek die u nog niet kende, maar waar u perfect gelukkig kunt worden.

Lenen na 50

Kopen wanneer u de vijftig voorbij bent: het is heel goed mogelijk, mits u rekening houdt met mogelijke onvoorziene omstandigheden die u beter niet kunt negeren. Zoals op iedere leeftijd, is het belangrijk om uw huidige en toekomstige terugbetalingscapaciteit nauwkeurig te berekenen. Tijdens de looptijd van uw lening zal u waarschijnlijk uw pensioenleeftijd bereiken, dus moet u realistisch zijn over wat uw inkomen zal zijn op dit specifieke moment in uw leven. In dit proces kan het, voor de bank, interessant zijn als u extra garanties kunt bieden. Dat kan bijvoorbeeld door middel van de hypotheek van een bestaand pand, of van een derde partij. U kunt het geleende bedrag ook garanderen via een levensverzekering of een spaarrekening.

Ik kies voor Bouygues Immobilier

We doen er alles aan om uw aankoop te vergemakkelijken.

property-1-l-property-2-conseiller

Een specifieke contactpersoon voor elke stap in mijn project

property-1-l-property-2-calendrier

Een duidelijk en transparant traject

property-1-l-property-2-talk

Een persoonlijke ruimte om mijn project op te volgen

property-1-l-property-2-invest

Garanties tot 10 jaar na de oplevering