Blog :
Hoe vindt u het interessantste hypothecair krediet?

Hoe vindt u het interessantste hypothecair krediet?

Op zoek naar het huis of appartement van uw dromen? Of hebt u het al gevonden? In ieder geval, als u van plan bent een hypotheek af te sluiten, bent u waarschijnlijk ook op zoek naar de beste voorwaarden. We geven u graag een paar tips mee.

Op zoek naar het huis of appartement van uw dromen? Of hebt u het al gevonden? In ieder geval, als u van plan bent een hypotheek af te sluiten, bent u waarschijnlijk ook op zoek naar de beste voorwaarden. We geven u graag een paar tips mee.

Stel een stevig dossier samen voor uw kredietverlener

De rentevoeten staan nog altijd historisch laag. Dus als u overweegt een woonlening af te sluiten, is dit het uitgelezen moment. Nu nog uw bank, uw verzekeraar of een andere kredietinstelling overtuigen om u een lening toe te staan.

De weg naar succes begint met het samenstellen van een solide dossier dat u aan uw kredietverlener kan voorleggen. U moet hem overtuigen dat uw project zijn prijs waard is en dat u in staat bent het geleende bedrag terug te betalen. Leg duidelijk uw intenties uit. Gaat u zelf wonen in het huis of appartement? Gaat u het verhuren? Biedt u het aan via Airbnb? Uw bankier legt uw dossier voor aan een intern kredietcomité dat oordeelt over de haalbaarheid en de rentabiliteit ervan. In functie van hun advies wordt u een lening toegezegd. Of niet, in sommige gevallen.

Doe de bankentoer

Voor u de ronde doet van verschillende kredietinstellingen, loont het de moeite te beginnen bij uw eigen bank. Die heeft er alle belang bij u als klant aan zich te binden door u voordelige voorwaarden aan te bieden. Geen enkele bank ziet graag een klant vertrekken naar de concurrentie.

Maar dat mag u zeker niet beletten de markt te verkennen en de voorstellen te vergelijken van andere banken of kredietverleners

Analyseer daarbij verschillende factoren en weeg ze tegen elkaar af:

  • Vaste of variabele rentevoeten: vaste rentevoeten blijven de hele looptijd van het krediet onveranderlijk, terwijl variabele rentevoeten afhankelijk zijn van marktschommelingen. Ze worden bijgesteld volgens een vaste interval (om het jaar, om de 5 jaar, …). Er bestaat ook een semi-variabele rentevoet, die eerst vast blijft voor een bepaalde periode en daarna variabel wordt.
  • De maandelijkse afbetalingen waarvoor u kiest: bij constante maandelijkse afbetalingen betaalt u elke maand hetzelfde bedrag terug – het gedeelte ‘intrest’ neemt af, terwijl het gedeelte ‘kapitaal’ toeneemt, zonder invloed op het maandelijkse bedrag dat moet worden terugbetaald. Bij degressieve afbetalingen neemt het maandelijks bedrag af over de loop van de jaren.
  • De looptijd van uw terugbetaling (tussen 10 en 30 jaar).

Werken met een kredietmakelaar?

Als u zich niet zeker van uw stuk voelt of niet veel tijd hebt, kunt u een kredietmakelaar inschakelen. Die speelt de rol van tussenpersoon tussen u en de kredietverlener. Een kredietmakelaar is een professional in vastgoedfinanciering die op zoek gaat naar de beste kredietvoorwaarden voor zijn klanten. Het doel is om de oplossing te vinden die het beste past bij uw specifieke situatie.

Samengevat

  • Stel in de eerste plaats een overtuigend dossier samen om het vertrouwen te winnen van uw kredietverlener. Dit zal altijd in uw voordeel spelen.
  • Raadpleeg altijd eerst uw eigen bank. Die biedt u bijna altijd voordelige voorwaarden aan om u als klant te behouden.
  • Vergelijk de aanbiedingen van andere banken en kredietverleners.
  • Bespreek grondig de rentevoeten, maandelijkse betalingen en de looptijd van uw hypothecair krediet.
  • U kunt ook een kredietmakelaar inhuren om de beste oplossing voor u te zoeken.

Ik kies voor Bouygues Immobilier

We doen er alles aan om uw aankoop te vergemakkelijken.

property-1-l-property-2-conseiller

Een specifieke contactpersoon voor elke stap in mijn project

property-1-l-property-2-calendrier

Een duidelijk en transparant traject

property-1-l-property-2-talk

Een persoonlijke ruimte om mijn project op te volgen

property-1-l-property-2-invest

Garanties tot 10 jaar na de oplevering