Blog :
Organiseer een geslaagd buurtfeest!

Organiseer een geslaagd buurtfeest!

Wilt u de mensen die u geregeld kruist in de lift van uw gebouw beter leren kennen? Wilt u een prettige sfeer creëren tussen de buren in uw straat of in uw buurt? Het organiseren van een buurtfeest is een uitstekend initiatief waarmee u nader kennis kunt maken met de mensen die naast u wonen.

Wilt u de mensen die u geregeld kruist in de lift van uw gebouw beter leren kennen? Wilt u een prettige sfeer creëren tussen de buren in uw straat of in uw buurt? Het organiseren van een buurtfeest is een uitstekend initiatief waarmee u nader kennis kunt maken met de mensen die naast u wonen.

Een datum die past voor alle buren

Het eerste wat u moet doen, is een datum vastleggen voor dit feestje. Vergeet niet om ieders mening te vragen om zeker te zijn van een maximum aantal deelnemers: door de week werken de meeste mensen, maar in het weekend plannen sommigen een uitstap, terwijl anderen dit liever wijden aan gezinsactiviteiten. Pols dus zeker de hele buurt, leg de datum van het evenement ruim op voorhand vast en communiceer hem op tijd.

De ideale plek voor een feest

Nu moet u de perfecte plek vinden om iedereen bij elkaar te brengen. Kunt u zoveel mensen bij u thuis ontvangen? Heeft het gebouw waar u woont een gemeenschappelijke ruimte? De gekozen locatie hangt uiteraard af van het verwachte aantal gasten en het type receptie dat u wilt organiseren.

Via de brievenbus

Om uw buren te informeren over het feest, gaat er niets boven de vertrouwde brief of kaart in de brievenbus. En uiteraard kan u ook een bericht posten op de Facebook-pagina van de buurt, voor zover die al bestaat.

Het budget

Budgetteren is misschien niet de leukste taak, maar het is essentieel om onaangename verrassingen te voorkomen. Maak een lijst van alle verwachte uitgaven: het materiaal dat gekocht moet worden, het eten, de drankjes, de decoratie, de eventuele huur van een zaal, … Bepaal vervolgens de bijdrage van elke deelnemer en definieer een betaalmiddel: een bankoverschrijving met einddatum, cash geld om de dag zelf af te geven, …

Check ook of uw gemeente dit project wil subsidiëren. Om geld te besparen, kunt u ook kiezen om ieder van de gasten te vragen een gerecht te bereiden en mee te nemen.

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd

Het organiseren van een buurtfeest vraagt om samenwerking. Verzamel de deelnemers en kijk wie bepaalde talenten of vaardigheden heeft, en wat ieder het liefste doet. Maak een lijst van alle taken en verdeel ze.

Is er officiële toestemming nodig?

Als het feest bijvoorbeeld plaatsvindt in de straat, dan hebt u de officiële toestemming nodig van uw stad of gemeente. Speelt u muziek, dan moet u dit ook melden bij Sabam en een “billijke vergoeding” betalen. Dit is een vergoeding voor het openbaar gebruik van het muzikale repertoire van artiesten of producers.

Voorzie materiaal en denk aan de kinderen

Aarzel niet om uw buren te vragen of ze het benodigde materiaal hebben: servies, tafels, stoelen, enz. Denk ook aan de kinderen: voorzie eten en drinken aangepast aan hun smaak en plan leuke activiteiten, zodat ook zij voluit kunnen genieten van de festiviteiten.

Samengevat

  • Plan een datum die past voor alle buren.
  • Denk aan de perfecte plek om te feesten
  • Waarschuw iedereen met een briefje of kaartje in de brievenbus.
  • Stel een budget op
  • Laat u door anderen bijstaan voor de organisatie.
  • Let op eventuele toestemmingen
  • Vraag uw buren of ze materiaal kunnen lenen.
  • Denk aan wat kinderen nodig hebben

Ik kies voor Bouygues Immobilier

We doen er alles aan om uw aankoop te vergemakkelijken.

property-1-l-property-2-conseiller

Een specifieke contactpersoon voor elke stap in mijn project

property-1-l-property-2-calendrier

Een duidelijk en transparant traject

property-1-l-property-2-talk

Een persoonlijke ruimte om mijn project op te volgen

property-1-l-property-2-invest

Garanties tot 10 jaar na de oplevering