Blog :
Sleutel-op-de-deur: de ideale formule om vastgoedeigenaar te worden

Sleutel-op-de-deur: de ideale formule om vastgoedeigenaar te worden

De laatste editie van Batibouw vestigde de aandacht op een nieuwe trend waar steeds meer toekomstige eigenaars naartoe neigen.

De laatste editie van Batibouw vestigde de aandacht op een nieuwe trend waar steeds meer toekomstige eigenaars naartoe neigen.  De sleutel-op-de-deurforrmule is in België meer dan alleen maar een rage. Voor het eerst wint het concept het van traditionele bouwprojecten.  Dat succes is te danken aan de vele voordelen van deze formule die steeds meer binnen handbereik ligt. Maar er is meer.

Eén enkel aanspreekpunt

Het sleutel-op-de-deurconcept trekt nieuwelingen op de vastgoedmarkt met weinig kennis van de sector heel erg aan. Maar ook andere types kopers van alle leeftijden zien heil in deze formule.  Daar waar het lang onmogelijk leek een betaalbaar nieuwbouwappartement op maat te kunnen kopen, ligt een dergelijke aankoop nu binnen handbereik. Bouwbedrijven die sleutel-op-de-deurprojecten realiseren, bieden modulaire pakketten aan. Dat betekent dat de koper zowel voor de algemene constructie als de afwerkingsgraad persoonlijke keuzes kan maken, zonder dat de initiële prijs daarom zou stijgen.  Een belofte die haalbaar is niet alleen door het grote aandeel van deze bedrijven op de markt die bijgevolg dus over de minimumprijzen kunnen onderhandelen, maar ook dankzij de gespecialiseerde teams die elk in hun domein perfect alle processen beheersen en deze dus kunnen optimaliseren. Die professionaliteit uit zich ook in een diepgaande kennis van de nieuwe energienormen en de resultaatsverplichting in dit bijzonder complexe domein.

De sleutel van uw dromen

Het grootste voordeel van de sleutel-op-de-deurformule is dat u één enkel aanspreekpunt hebt, van begin tot eind, dus van uw handtekening tot de verhuis. U verliest dus geen tijd meer met het zoeken naar de juiste personen, voortdurend dezelfde vragen of eisen te stellen en hetzelfde verhaal te vertellen.  De vaklieden die aan dergelijke projecten werken zijn het bovendien gewoon om met elkaar samen te werken, waardoor u niet voortdurend bemiddelaar moet spelen en misverstanden vermeden worden.  De oplevering en kosten worden contractueel vastgelegd en dus gerespecteerd, des te meer omdat uw aankoop wordt beschermd door de Woningbouwwet, ook wel de Wet Breyne.

Daarnaast is de kwaliteit door ervaring die het bouwbedrijf heeft opgebouwd van onschatbare waarde.  Ervaring die zorgt voor een optimaal gebruik van de ruimte en die meestal enkel groeit door een sterke ervaring in het bouwen van appartementen.  Dergelijke ondernemingen spelen daarnaast ook een voortrekkersrol in alles wat met de inrichting van veranderende oppervlakken te maken heeft. Daar komen heel veel details bij kijken die u niet onmiddellijk ziet, maar die het wel mogelijk maken om uw woning op hetzelfde ritme te doen evolueren als uw leven. Een bijzonder duurzame investering dus.

Het grote plaatje

Iedereen weet dat het ‘m in de details zit.  Zodra de ruwe werken erop zitten en het tijd is voor de afwerking vinden veel toekomstige eigenaars het moeilijk om het grote plaatje te zien.  Hoe kunnen we zeker zijn dat de meubels in de keuken, het kraanwerk, de vloerbekleding en de muurverf uiteindelijk mooi bij elkaar passen? Daar schuilt dan weer het grote voordeel van een sleutel-op-de-deurhuis. De bouwonderneming verzamelt immers alle mogelijke opties in een showroom, waardoor u deze in een geheel kunt bekijken en advies kunt vragen aan experten die elk product door en door kennen.

Ik kies voor Bouygues Immobilier

We doen er alles aan om uw aankoop te vergemakkelijken.

property-1-l-property-2-conseiller

Een specifieke contactpersoon voor elke stap in mijn project

property-1-l-property-2-calendrier

Een duidelijk en transparant traject

property-1-l-property-2-talk

Een persoonlijke ruimte om mijn project op te volgen

property-1-l-property-2-invest

Garanties tot 10 jaar na de oplevering